Gränssnittsdesign handlar till stor det om interaktionsmetaforer (eller mentala modeller om du så vill). Den traditionella knappmenyn i talsvaret följer ingen naturlig interaktionsmetafor, dvs knappvalet härmar inte ett vanligt naturligt mänskligt beteende. Testa att leka med andra mer naturliga interaktionsmetaforer!

Vad händer om du skulle utforma ditt talsvar som restaurang tar emot sina gäster? Hur skulle den designen bli? Eller som en receptionist som tar emot en besökare? Eller designa efter interaktionen mellan en kund och en av dina kundserviceagenter – vad är det första som agenten frågar kunden?

Du märker ganska snart att det är väldigt begränsande att användaren endast kan interagera genom telefonens knappsats. Men om inte annat så är det en rolig övning som utmanar ens kreativitet och kanske får en att tänka i andra banor. Denna övning passar också utmärkt för att rollspela fram sina dialoger istället för att bara skriva och rita ned dem på papper.

– Nils Hagberg
Jag är dialogdesigner på Voice Provider och jobbar dagligdags med audiella gränssnitt och dialogsystem. Allt som oftast arbetar jag med taligenkänning och Fritt tal, men jag ger mig gärna i kast med alla sorters utmaningar när det kommer till människa-maskin interaktion.