Kundberättelser

Allente

Hur vi hjälpte Allentes kunder få snabbare, enklare och mer kundanpassad support.

En mångfacetterad lösning

MTG-ägda Viasat är en av Sveriges största TV-distributörer. Viasat Broadcastning innefattar bland annat TV3, TV6, TV8, TV10, sportkanaler, filmkanaler och mycket mer. I sitt utbud av satellit-TV har de både egna och internationella kanaler – som CNN och Disney Channel. Varje dag arbetar Viasat för att erbjuda bästa möjliga kundservice, som ger kunden trygghet i alla lägen.

Snabbt, enkelt och användarvänligt

En del i Viasats satsning har varit att investera i kontaktcentertjänster från Voice Provider. Med hjälp av dessa tjänster har stora förändringar skett internt och externt. Alla deras kunder får snabbare support på ett enkelt och kundanpassat vis. För de anställdas del har det betytt smidigare utbildningar och lättöverskådlig uppföljning.

En gemensam satsning

Viasat har även arbetat tillsammans med oss på Voice Provider för att utveckla tjänsten Medlyssning, som är en del av vår kontaktcenterlösning CCL. Lösningen för Medlyssning har både förenklat utbildningen av nya agenter och bidragit till att minska personalomsättningen i Viasats kundservice. Via anpassade Wallboards kan alla medarbetare dessutom följa resultaten från kundservice och alltid ha överblick över antal betjänade samtal – i realtid.

Full kontroll med enklare administrering

Alla inkommande samtal till Viasat hanteras av det molnbaserade systemet Flex från Voice Provider. Med Flex får Viasat en enkel och grafisk överblick över vart samtalen går och hur många de är. Viasat kan också enkelt styra om nummer och samtalsflöden själva direkt i lösningen.

Självbetjäningen sover aldrig

I tjänsten Teknisk support kan användaren själv guida sig igenom olika problemlösningar eller aktivera ett nytt satellitkort helt utan inblandning av en handläggare och det kan ske när som helst på dygnet.

Tryggt & effektivt

Vi levererade lösningar som levde upp till Viasats höga krav på driftsäkerhet. I en bransch där en minuts avbrott betyder missnöjda eller förlorade kunder var det ett grundläggande behov som vi gjorde vårt yttersta för att möta. Dessutom har vårt samarbete resulterat i en stor effektivisering för Viasat. Idag hanterar vi över 3,5 miljoner samtal åt dem. Av dessa hanteras över 150 000 samtal via våra tjänster för självbetjäning.