Kundberättelser

Stena Line

Hur vi implementerade en flexibel lösning för kontaktcentret för frakter.

Stena Freights molnbaserade kontaktcenter-lösning

Med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i både Skandinavien och flera delar av Europa, är Stena Line ett av världens ledande färjerederier. Tillsammans med Voice Provider började de arbeta med en flexibel lösning i molnet för sitt kontaktcenter för frakter.

Full överblick

Stena Line hade provat flera lösningar för Stena Freight men på grund av lokaliseringen blev det dyrt och omständligt med vidarekopplade samtal i hela Europa. Man vände sig då till Voice Provider för att hitta en molnbaserad lösning som inte var beroende av var kontaktcenter-medarbetare befann sig geografiskt.

På mindre än en vecka hade Voice Provider driftsatt lösningen i Göteborg, Fredrikshamn, Kiel och Gdynia, helt över IP och utan extra samtalskostnader för Stena Freight.

En molnbaserad lösning

Eftersom lösningen är helt molnbaserad och bygger på Voip (IP) kan Stena Freight ändra och flytta sina kontaktcenter mer eller mindre hur de vill i Europa, utan att det påverkar trafikkostnaderna. Att kunna utnyttja kapaciteten över landsgränserna underlättar öppethållande och möjlliggör samarbete över landsgränserna vilket sparar mycket pengar åt Stena Freight.

Vi kan verkligen rekommendera CCL, för sin fantastiska enkelhet, och Voice Provider som är en av de bästa leverantörerna som vi någonsin jobbat med.

Stephan Begic

Product Manager Stena Line

All funktionalitet samlad

Eftersom Stena Line använder sig av det molnbaserade talsvarssystemet Flex från Voice Provider blir det ännu enklare att hantera CCL. Stena Freight har all funktionalitet samlad på ett enda ställe vilket underlättar kontakterna med leverantören.

Det var även viktigt för Stena Line att deras lösning inte skulle resultera i stora merkostnader. Eftersom de inte behövde investera i egen utrustning kunde de undvika exempelvis trafik-, utvecklings- och servicekostnader. CCL har dessutom reducerat månadskostnaderna för Stena Freight.