Som chatbot-utvecklare har du ett starkt kundfokus med ett brinnande intresse för människors sätt att kommunicera. Du identifierar kundens behov inom kundservice och designar skriven dialog mellan chatbot och användare som effektiviserar ett kundcenters kommunikation med sina användare genom att t.ex. identifiera användares efterfrågan och ge självservice. Du är kreativ och hittar lösningar som gör både kunder och dess användare nöjda. För att lyckas med detta tror vi att du både har energin att arbeta ensam och kompetensen att samverka i lag. Du har också förmågan att skapa långsiktiga, personliga relationer såväl externt som internt.

I rollen som chatbot-utvecklare jobbar du i team tillsammans med systemutvecklare och språkexperter. Du kommer att vara knuten till utvecklingsavdelningen som idag består av tio medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

  • Analysera kunders verksamhet och kommunikationsbehov inom kundservice och föreslå lösningar.
  • Designa välfungerande människa-maskin-dialog som uppfyller konkreta behov.
  • Jobba i projektform med att omsätta dialogdesign till fungerande tjänster med chat-plattformar och befintliga dialogramverk.

Din profil

  • Du har ett brinnande intresse för språk och människa-maskin-interaktion.
  • Du har en högskoleutbildning inom datavetenskap, språkvetenskap, kognitionsvetenskap eller liknande.
  • Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska både i tal och skrift.
  • Du har grundläggande kunskaper inom systemutveckling och programmering.
  • Du är van att få saker gjorda.

Vi erbjuder

Vi är ett mindre företag med god lönsamhet. Det ger oss korta beslutsvägar och frihet i vårt arbete, vilket betyder stora möjligheter att påverka projektens inriktning och resultat. Samtidigt ingår vi i en större koncern, AddNode, vilket ger oss trygghet och nya affärsmöjligheter, men även många kollegor i våra systerföretag.

Vi sitter centralt i Stockholm i lokaler i närheten av S:t Eriksplan. Du kommer dels att arbeta självständigt och dels i grupp med några av våra 20 medarbetare som alla brinner för sitt jobb, vilket präglar arbetsklimatet. På Voice Provider tror vi att varje medarbetares personliga utveckling är en grundsten i företagets utveckling. Därför strävar vi hela tiden efter spännande och utmanande uppdrag som får våra medarbetare att växa och samtidigt bidra till företagets tillväxt. Vi vill att våra medarbetare ska lägga energi och utvecklas i sitt arbete, men vet också att drivkraften till det kommer ur en bra balans mellan arbete, privatliv och avkoppling i form av en meningsfull fritid.

Våra kunder finns i alla branscher över hela Sverige och Norge och inkluderar några av Skandinaviens största företag och myndigheter.

Närmare information och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att maila Thomas Agback på rekrytering@voiceprovider.comeller ringa på
08-56 24 00 04. Skicka din ansökan med personligt brev och CV till rekrytering@voiceprovider.comsenast den 14 december 2018.